mjesto za top banner

INTERVENTNI UVOZ

16. SIJENJA 2009. 16:15h

INA osigurala plin za tri dana

Plinovod u selu Boyarka kraj Kijeva

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dogovorena je isporuka 42,000 prostornih metara po satu od njemačkog E.ON Ruhrgasa, kao i dodatnih 40,000 od francuskog Gaz de France SUEZ.

INA je danas izvijestila da je uspjela postići dodatne pozitivne pomake vezano za interventni uvoz plina - do utorka, 20. siječnja, dogovorena je isporuka 42.000 prostornih metara po satu od njemačkog E.ON Ruhrgasa, kao i dodatnih 40.000 prostornih metara na sat od francuskog Gaz de France SUEZ.

Iz Ine su priopćili da se isporuka dogovorenih 42.000 prostornih metara plina po satu od njemačkog E.ON Ruhrgasa nastavlja do sljedećeg utorka u jutarnjim satima.

- Pored tih količina dogovoreno je dodatnih 40.000 prostornih metara plina po satu od kompanije Gaz de France SUEZ. Isporuka prirodnog plina od GDF SUEZ dogovorena je uz pomoć količina iz postojećeg portfelja ma?arskog MOL-a. Isporuka tih količina tako?er traje do sljedećeg utorka u jutarnjim satima - navodi se u priopćenju Sektora korporativnih komunikacija Ine.

I ma?arski MOL izvijestio je da su GDF SUEZ I MOL uspostavili zajednički sustav opskrbe kako bi podržali Hrvatsku za vrijeme trajanja plinske krize.

- Hrvatska INA tako će dnevno primati 0,96 milijun prostornih metara plina posredstvom austrijskog plinskog čvorišta Baumgarten. Isporuka će početi sutra ujutro, a plin dostavlja GDF SUEZ uz potporu postojećeg portfelja MOL-a. Dogovorena isporuka trajat će tri dana - navodi se i u priopćenju MOL-a.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!