mjesto za top banner

25. TRAVNJA 2013. 18:10h

ILEGALNA TISKARA EURA Krivotvoriteljima produljen istražni zatvor

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zagrebački Županijski sud poslijepodne je za još dva mjeseca produljio istražni zatvor pripadnicima skupine koju se tereti da je držala prvu ilegalnu tiskaru eura u Hrvatskoj i u optjecaj stavila više od 180.000 krivotvorenih eura.

No, trojica osumnjičenih iz zatvora bi mogli biti pušteni uz kauciju, doznaje se na sudu.

Sudac istrage Krešimir Devčić prihvatio je jamčevine koje su ponudili u novcu ili nekretninama vrijednima i do milijun kuna, ali oni ostaju u Remetincu dok odluke o jamčevini ne postanu pravomoćne.

Istražni zatvor svima je produljen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, s obzirom da su od ranije evidentirani kao počinitelji raznih nedjela, među kojima je i krivotvorenje.

U zajedničkoj akciji policije i Europola "Confictus", što na latinskom znači krivotvorina, na širem području sjeverozapadne Hrvatske u ožujku je uhićeno ukupno 19 osoba. Ravnateljstvo policije tada je otkrilo da je zaplijenilo 3.406 novčanica od po 50 eura te još 189 krivotvorenih novčanica od 50 funti. No, nije otkriveno jesu li i funte napravljene u tiskari otkrivenoj na području Bjelovara.

Prema pisanju medija skupina je uhićena nakon što je otkup veće količine lažnih novčanica dogovorila s prikrivenim policijskim istražiteljem. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!