mjesto za top banner

20. VELJAE 2012. 10:46h

I u Sisačko-moslavačkoj županiji vlast preuzele maškare

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na čitavom području Sisačko-moslavačke županije traju fašničke svečanosti. Tako su i prošlog vikenda, prije svega zalaganjem turističkih zajednica, održane u Petrinji, Kutini, Novskoj, Popovači i mnogim drugim mjestima.

Vlast mumije i kraljice

Središtem Petrinje prošetala je vesela promenada koja se održava već šesnaest godina. Najviše kostimiranih sudionika bilo je iz Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Na glavnoj zabavnoj priredbi u Hrvatskom domu ključeve grada od gradonačelnika Željka Nenadića preuzeli su Lovro Berdais i Lorena Medved iz vrtićke skupine Medvjedići, kostimirani kao mumija i kraljica donjeg Egipta. Skupina Leptirići pretvorila se u patkice, a Tratinčice su postali mesari. Pod maskama su nastupile i Petrinjske mažoretkinje Tea, Sara, Ana, Ena, Nikolina, Katarina i druge članice ove udruge. Marko Širić koji ima samo dvije i pol godine, u odori prometnog policajca pozdravio se s onim pravim koji je regulirao promet.

Kutinskim ulicama prodefiliralo je više od tisuću maškara iz Moslavine, ali i gosti iz Orahovice, Varaždina, Zagreba, Nove Gradiške, Majura i Ivanić Grada.

Fašnik u Kutini (FUK) traje nekoliko dana, a završava sutra u Radićevoj ulici.

Uživali u slasticama

Nakon prolaska gradskim ulicama povorka se okupila ispred Sportskog centra, gdje je kutinski dogradonačelnik Željko Uzel predao ključeve grada Ivanu Smuku, voditelju fašničke svečanosti. Svaka skupina maškara izvela je svoj program, a uz odrasle, sudjelovala su i djeca iz kutinskog vrtića. Posjetitelji su ispod velikog šatora uživali u glazbi, kuhanom vinu, te slasticama.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!