mjesto za top banner

4. LISTOPADA 2011. 16:41h

I tako je propalo Velebitsko pivo...

Say NO to Velebitsko pivo

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vlasnik pivovare Ličanka Karlo Starčević nije vjerojatno ni sanjao da će zbog odgovora na jedan upit poslan mailom, preko noći postati omražen među obožavateljima kultnog Velebitskog piva. A i šire među građanima koji ni ne konzumiraju pivo.

Naime, udruge G.A.S (Gorička alternativna scena), Underground hip hop VG i Punk su od pivovare zatražile sponzorstvo za festival alternativne glazbe u Velikoj Gorici, jer kako su naveli u zamolbi, obožavaju Velebitsko pivo. Umjesto barem lijepe odbijenice, udruge su ostale šokirane odgovorom koji im je uputio Starčević:

Puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević - stoji u mailu Starčevića koji je objavio Jutarnji list.

Zahvaljujući takvoj homofobnoj izjavi Starčević je u jednom danu uspio okrenuti protiv sebe pivopije, a na Facebooku je osnovan niz grupa protiv Velebitskog piva, odnosno njegova vlasnika Karla Starčevića. Jedna od njih koja ima skoro 4000 'lajkova' ( skoro kao i službena FB stranica obožavatelja Velebitskog piva) je 'Say NO to Velebitsko' u kojoj bijesni ljubitelji tog crnog piva nižu uvrede na račun vlasnika pivovare. Ovo su samo neki od komentara čitatelja:

Na kraju price frajer si usere dobro pivo sa krivim izjavama ! ! ! Samo kod nas

Majke mi, po bircevima više neću piti Velebitsko...sunce mu njegovo seljačko i primitivno...on bi sponzorirao samo mlade koji pjevaju gange i rere...

Velebitsko 4,534 people like this
Say NO to velebitsko - 3,142 people like this...
Godine izgradnje branda, i samo jedna glupa izjava vlasnika je dovoljna da (ovim tempom) prije 17 sati to potpuno anulira...

Velebitsko je nepovratno pokvarilo svoj okus za sve prozvane, i to je to.

I što na kraju zaključiti osim da bi homofobna i rasistička izjava vlasnika pivovare i branda Velebitskog piva mogla prilično skupo koštati.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!