mjesto za top banner

23. SRPNJA 2012. 21:43h

HŽ Holding o današnjem propustu: Utvrđuju se činjenice tko je kriv

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na željezničkim kolodvorima Jastrebarsko i Draganić utvrđuju se večeras okolnosti zbog kojih su dva putnička vlaka iz ta dva kolodvora krenula istom prugom jedan prema drugom, no do sudara nije došlo jer su na vrijeme zaustavljeni, doznaje se večeras od ravnateljice Ureda uprave HŽ Holdinga Vlatke Škorić.

"U tijeku su provjere je li bio ugrožen putnički promet te se utvrđuju činjenice tko je kriv", kazala je Škorić za Hinu. Potvrdila je da su oba putnička vlaka doista krenula iz oba kolodvora i da su i jedan i drugi na vrijeme zaustavljeni, štoviše, rekla je, ni jedan ni drugi vlak nisu niti napustili kolodvorski prostor.

Draganić se nalazi na području Karlovačke županije, no dežurna zamjenica Županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš-Šumonja kao ni Karlovački centar 192 nisu danas postupali u vezi s tim događajem.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić rekla je večeras da PUZ nije dobio obavijest o tom događaju. "Znamo što se dogodilo preko portala, ali službeno nas nitko nije pozvao," rekla je Bikić.

HŽ je poslijepodne priopćio da je normaliziran željeznički promet na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka "koji je bio obustavljen zbog izvanrednog događaja između kolodvora Jastrebarsko i Draganići". U tom se priopćenju navodi da su u 12,04 sati oba putnička vlaka dobila dopuštenje da krenu, no odmah nakon pokretanja "brzi vlak je zaustavljen te je isključen napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Jastrebarsko – Draganići". Navodi se također da se "utvrđuju okolnosti izvanrednog događaja". (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!