mjesto za top banner

19. SIJENJA 2013. 13:40h

HSU i SDP zajedno u Puli i Istarskoj: Pregovara se i sa SDSS-om

Silvano Hrelja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja i povjerenik pulskog SDP-a Danijel Ferić najavili su danas zajednički nastup na idućim lokalnim izborima u gradu Puli i Istarskoj županiji.

Istaknuvši kako se HSU kao politički partner dokazao pouzdanim na nacionalnoj razini, Hrelja je na konferenciji za novinare rekao kako u toj stranci SDP oduvijek smatraju stožernom strankom socijaldemokracije u Hrvatskoj.

"Ako želimo kvalitetnu socijaldemokratsku politiku, odnosno politiku prema gra?anima, radnicima i umirovljenicima onda moratu tu opciju znatno ojačati", kazao je predsjednik HSU-a Hrelja.

HSU i SDP imaju srodne programe i žele "takvu priču preslikati u Puli, uvjereni da ova koalicija može osigurati kvalitetniju vlast", dodao je.

"S umirovljenicima Pule će se do lokalnih izbora na bezbroj načina manipulirati, no mogu biti sigurni da će buduća gradska koalicijska vlast SDP-a i HSU-a biti osjetljivija za njihove probleme, za razliku od dosadašnje", rekao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Ocijenivši kako je ovo prvi korak u stvaranju jedne male grupacije političkih stranka, SDP-ov kandidata za pulskog gradonačelnika Pe?a Grbin kazao je kako je ovo još jedna potvrda da nisu točne one priče koje se, kazao je "plasiraju u medijima o raspadu zajedništva i razdoru u našim redovima".

"Mi smo danas jači nego ikad u uvjerenju da naš grad možemo promijeniti i učiniti boljim", naglasio je Grbin, najavivši kako su u tijeku pregovori s HSLS-om i SDSS-om, a uskoro i sa zelenom strankom.

Ustvrdivši kako na djelu nije nikakva destabilizacija Istre, povjerenik pulskog SDP-a Danijel Ferić govoreći o Vladinim ulaganjima u Istri podsjetio je kako su, primjerice, ulaganja Hrvatskih voda u Istru u 2011. godini, kada je HDZ bio na vlasti, iznosile 79,9 milijuna kuna, 2012. godine promjenom vlasti taj iznos je povećan na 193 milijuna kuna dok će se u 2013. godine izdvojiti čak 230 milijuna kuna.

"Je li to destabilizacija istre ili rješavanje problema i poboljšavanje njihovog životnog standarda, neka odluče gra?ani", kazao je Ferić.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!