mjesto za top banner

24. LISTOPADA 2011. 12:23h

HSS: Političari žele poentirati na ljudskoj muci radnika Đakovštine

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U borbu za glasove u IV. izbornoj jedinici samostalno kreću i članovi HSS-a. Premda će tek u čevrtak, na predstavljanju programa stranke u Novinarskom domu u Zagrebu, znati tko će biti nositelj liste, vjeruju da će osvojiti najmanje dva mandata! Jednog u Osječko-baranjskoj i drugog u Virovitičko-podravskoj županiji!

- HSS je kao oporba u Osječko-baranjskoj županiji, odradio više nego županijska vlast! Oko problema Đakovštine se utrkuju političari kako što više poentirati na ljudskoj muci. Đakovština nije trebala ići u stečaj. Takva je odluka donesena u histeriji koju su podjarivali politika i lokalna vlast. Za Đakovštinu je kriva destruktivna lokalna politika! Isplata otpremnina radnicima je kraj priče o njhovoj budućnosti u smislu za rad.

Galamdžije koje žive od prosvjeda kompromitiraju borbu za položaj seljaka. Mi nismo izdali seljački korpus - prozvao je HDSSB-ovu vlast, čelnik osječko-baranjskog HSS-a Pavo Šarčević naglašavajući da ta stranka u OB županiji ima četiri načelnika.

Na naš upit da je jedan od tih načelnika i Grga Lončarević iz Semeljaca kojega je obitelj Markić prozvala za dodjelu zemlje svojim stranačkim kolegama te šest dana boravila sa 700 krava i teladi pred Općinom, a da je Ministarstvo poljoprivrede dalo za pravo Markićima i predmet poslalo na DORH, Šarčević je odgovorio:

- Činjenično je stanje potpuno krivo prezentirano u medijima. Općinsko je vijeće donijelo odluku na temelju zakona. Moženmo biti sentimentalni za obitelj, ali kao legalisti moramo poštivati zakon. Ministar je na naš zahtjev poslao posebnu kontrolu da obavi reviziju - kaže Šarčević dodajući da reakcijom ministra Čobankovića nisu zadovoljni! On je, naglašava, svojim stavom doveo u pitanje rješenje problema oko obitelji. Nisu stoga sigurno da će DORH moći nešto učiniti.

- Najlakše je okriviti najslabiju kariku u lancu - stao je u obranu kolege načelnik Općine Zdenci i koordinator HSS-a za IV. izbornu jedinicu Mato Barukčić.

Kako su zaključili, više od 100 hektara nitko ne može dobiti jer ne žele stvarati tajkune i kulake!

- Ne može netko raditi za šalicu ulja - zaključio je Šarčević.

HSS se u svojem programu protivi prodaji Hrvatskih šuma, voda te strateških dijelova HEP-a, a protiv su i ukidanja 200 općina jer smatraju da u svakoj postoje po tri zaposlena pa to neće riješiti problem. S druge strane, zalžu se za decentralizaciju fiskalne politike. U izbornu utrku će s markicom: nema cijene (voda, šume, poljoprivreda...)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!