mjesto za top banner

18. TRAVNJA 2011. 21:10h

HSP skuplja potpise peticije za očuvanje suvereniteta i identiteta

Potpisivanje peticije na trgu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Mladen Leovac, predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a večeras je novinarima dostavio dopis kojim poziva građane Vinkovaca i Vukovara na potpisivanje Peticije HSP o zaštiti međunarodno ugroženog suverenog hrvatskog identiteta, državnog suvereniteta i ustavnog uređenja Republike Hrvatske.

Potpisivanje HSP organizira od 19. travnja 12.00 sati na središnjim gradskom trgovima u Vukovaru i Vinkovcima te narednih dana u svim mjestima županije Vukovarsko-srijemske.

U peticiji se navodi: Zbog posljednjih nemilih međunarodnih događaja vezanih za sramotne drakonske zatvorske kazne hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu koje su ugrozile suvereni identitet RH stvoren u Hrvatskom obrambenom ratu, ali i međunarodni ugled i nagrizle suverenitet i Ustavni poredak RH od Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog Sabora tražimo: 1. Trenutačno zaustavljanje aktivnsoti oko završetka pregovora s EU do održavanja parlamentarnih izbora 2. Obustavu progona hrvastkih branitelja zbog djelovanja u Domovisnkom ratu te trenutačno puštanje iz zatvora svih do sada procesuiranih u RH3. Ukidanje zakona o općem oprostu i revizija njegove primjene 4. Podizanje optužnica protiv odgovornih u Srbiji zbog zatvaranja Hrvata i koncentarcijske logore 5. Osnivanje saborskog istražniog povjerenstva zbog utvrđivanja odgovornosti i okolnosti nezakonite predaje transkripata tkz. "brijunskih razgovora"

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!