mjesto za top banner

11. RUJNA 2012. 15:29h

HSLS: Podržavamo sindikate u odabiru pregovaračke pozicije na referendumu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U svom priopćenju medijima Hrvatska socijalno-liberalna stranka podržala je članove Sindikata učitelja zaposlenih u srednjim školama, znanosti i visokom obrazovanju te medicinskih sestara i tehničara u slobodi izbora da na referendumu izaberu pregovaračku poziciju.

HSLS smatra da je ministar Jovanović svojim izjavama podigao razinu nezadovoljstva javnih službenika što će se i pokazati u rezultatima referenduma.

Liberali na čelu s Darinkom Kosorom u priopćenju podsjećaju Vladu kako je ulaganje u znanost i obrazovanje jedan od načina za izlazak iz teške gospodarske i društvene krize.

Danas je započeo referendum na kojem će se članovi četiri sindikata iz prosvjete, zdravstva i znanosti izjansiti prihvaćaju li ili ne dodatak I. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u državnim službama. Na referendumu koji će trajati do 13. rujna organizatori pozivaju svoje članove da se izjasne prihvaćaju li ili ne izvjesne dopune kojima se regulira neisplata određenih materijalnih prava u ovoj ili idućoj godini, neisplata božićnice, regresa, smanjenje dnevnice i promjene vezane za jubilarne nagrade te naknadu za prijevoz.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!