mjesto za top banner

9. RUJNA 2011. 16:04h

Hrvatski pomorci bi da ih protiv pirata štite hrvatski vojnici

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Sindikat pomoraca Hrvatske podržava izmjene Zakona o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka koje će omogućiti da se na brodove pod hrvatskom zastavom koji plove u području djelovanja somalskih pirata ukrca naoružana pratnja, no poziva Vladu da za tu zadaću dopusti angažiranje djelatnih osoba Hrvatske vojske.

Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata i predstavnik u radnoj skupini Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izradu izmjena i dopuna Zakona, kazao je danas u Rijeci da bi ukrcavanjem zaštitara koji nisu pripadnici elitnih jedinica Hrvatske vojske ili policije rizik nasilja bio još veći te da treba oprezno birati snage za zaštitu.

U svijetu je danas u rukama pirata 760 pomoraca i 32 broda. Nasreću, među njima nema Hrvata, koji su dosad doživjeli jedan napad i jednu oružanu pljačku, a četiri su naša pomorca bila među otetima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!