mjesto za top banner

24. KOLOVOZA 2015. 17:25h

Hrvatski Crveni križ moli za pomoć izbjeglicama u Srbiji i Makedoniji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Hrvatski Crveni križ (HCK) apelirao je u ponedjeljak na pomoć izbjeglicama koje se nalaze na području Makedonije i Srbije, te u tu svrhu otvorio i žiro račun na koji se mogu donirati sredstva, kojima će se za izbjeglice nabavljati hrana, voda, higijenske potrepštine te setovi za prvu pomoć.

HCK je priopćio kako je otvorio apel "Pomozimo izbjeglicama na području Jugoistočne Europe", najavivši da će prikupljena pomoć biti distribuirana putem nacionalnih društava Crvenoga križa na ta područja. Ako se u budućnosti pojave nova područja na kojima je potrebno humanitarno djelovati, dodaju, sredstva od apela bit će usmjerena i tamo.

Svi gra?ani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja sredstva mogu donirati uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb - broj: IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj: 14, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X, internetskim donacijama na www.hck.hr, donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011).

Prikupljenim sredstvima, najavljuju u HCK-u, za izbjeglice će osigurati hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Dio sredstava utrošit će i za distribuciju humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će HCK poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice, ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!