mjesto za top banner

SVEČANOST U NJEMAČKOJ

6. STUDENOG 2008. 11:32h

Hrvatska katolička misija München slavi 60 godina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kardinal Josip Bozanić u nedjelju će predvoditi svečanu misu povodom proslave 60. obljetnice Hrvatske katoličke misije München.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjelovat će u proslavi 60. obljetnice Hrvatske katoličke misije München u Njemačkoj, prenosi Ured za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije.

Sama proslava traje tjedan dana, a sastoji se od duhovne priprave koja traje u tjednu između 2. i 9. studenoga 2008. godine i svečanog euharistijskog slavlja koje će u nedjelju točno u podne predvoditi kardinal Josip Bozanić u crkvi St. Michael u Münchenu.

Povodom proslave održat će se i svečani koncert u filharmoniji Gasteig u nedjelju u 19 sati. Gosti večeri bit će: tamburaški orkestar Slavonski dukati, Kićo Slabinac, Dražen Zečić, Mate Bulić. Nastupat će i klapa Croatia, folklorne skupine Hrvatske katoličke misije, pijanistica Marlene Priškić i VS Lira.

Prigodni svečani koncert snimat će Hrvatska televizija za emisiju ''Lijepom Našom''.

Na proslavi se očekuju predstavnici vlasti iz Hrvatske, grada Münchena i Bavarske.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!