mjesto za top banner

31. SRPNJA 2012. 10:26h

HGSS spasio trojicu radnika HE Dubrovnik iz 50 metara duboke cijevi

HGSS pred odlazak na vrh Velebita

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dubrovački pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spasili su jučer trojicu radnika u Hidroelektrani (HE) Dubrovnik koji su ostali zarobljeni u 50 metara duboko tlačnoj cijevi, izvijestio je jutros HGSS i Državni centar za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Trojica djelatnika ovlaštene tvrtke za pjeskarenje su uz pomoć pokretne platforme spuštena kroz otvor vodospremnika da bi izveli radove na vodospremniku koji je iznad hidroelektrane. No, pokvario se mehanizam pokretne platforme i radnici, 'zarobljeni u cijevi', zatražili su pomoć. Brzom intervencijom pripadnika HGSS-a radnici su oko 18 sati izvučeni i nitko nije ozlijeđen. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!