mjesto za top banner

OD 1. SRPNJA SKUPLJA STRUJA

29. LIPNJA 2008. 19:03h

HEP: Očitajte brojila ili vam dolazimo u kuću

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Za sve koji su zaboravili da struja poskupljuje, iz HEP-a pozivaju da sami očitate svoja brojila. U suprotnom, HEP-ovci vam stižu kući.

Zbog promjene tarifnih stavki za električnu energiju, od 1. srpnja 2008. pozivamo kupce kategorije kućanstva da očitaju svoja brojila i stanje brojila dostave u HEP. Poziv je ovo građanima, koji je Hrvatska elektroprivreda objavila na svojim internetskim stranicama povodom rasta cijene struje.

Mnogi su možda i zaboravili da od 1. srpnja cijene struje skaču i do 20 posto, ovisno u potrošnji u vašem kućanstvu, budući da je odluka socijalnih partnera o velikom poskupljenju pala 12. lipnja, baš nekako s početkom Europskom nogometnog prvenstva koje je pažnju svekolikog puka skrenulo s teških egzistencijalnih pitanja.

Iz HEP-a stoga poručuju kako će Hrvatska elektroprivreda procijeniti stanje potrošnje kupaca električne energije – kategorije kućanstva, na dan 1. srpnja 2008., osim kod kupaca koji su na rasporedu za redovno polugodišnje očitanje brojila.

Ako ne želite da vam HEP-ovci procijene potrošnju, javite se na besplatni telefon

Za one koji ne žele da im se procijeni stanje potrošnje, moguće je da očitaju svoja brojila i očitano stanje do 10. srpnja 2008. dostave na jedan od sljedećih načina:

-.--.-Žarulja
Žarulja
- na besplatni telefon 0800-0555

- putem web stranice: www.hep.hr ("Dostava očitanja")

- osobno u svojoj elektri.

Za sva dodatna pitanja iz HEP-a poručuju da im se obratite putem e-maila: prodaja@hep.hr ili potrošačkog telefona svoje elektre. Ne sumnjamo da će dodatnih pitanja za Elektru sigurno biti.

Kućanice, pustite da se vaš usisavač malo odmori

Za one koji nisu uspjeli upamtiti novu cijenu struje, ponovit ćemo lekciju. Ukoliko se ubrajate u kategoriju onih čija kućanstva ne troše više od 2000 kilowatsati mjesečno, cijena struje za vas i dalje ostaje ista.

-.--.-
Ukoliko pripadate u skupinu potrošača 2000 do 2500 kWh, računi za struju narast će vam za pet posto, a trošite li do 3000 kWh, struja za vas poskupljuje 10 posto.

Ukoliko imate brojnu obitelj ili pak volite prečesto usisavati, mogli biste ući u kategoriju onih koji troše više od 3000 kWh, a zato će vam struja poskupjeti za čak 20 posto. Stoga oprezno s utikačem – prije glačanja provjerite jesu li prošla 22 sata jer je za većinu kućanstava struja tada jeftinija. Isto učinite i s perilicom za rublje, preživjet ćete valjda taj zvuk centrifuge u ponoć.

Samo se nemojte iznenaditi ako vam u kolovozu svejedno stigne velik račun za struju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!