mjesto za top banner

22. LIPNJA 2013. 13:53h

HDZ: Vlada snosi potpunu odgovornost za HEP

HEP

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vlada Republike Hrvatske, kao vlasnik, a potom i kao kupac, snosi potpunu odgovornost za to što je Hrvatska elektroprivreda (HEP) izgubila natje─Źaj za opskrbu, ocijenila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u današnjem priop─çenju.
"Nakon ove odluke, potpuno je jasno koliko je štetno i nepotrebno bilo drasti─Źno pove─çanje cijene elektri─Źne energije, na koje je HEP, prakti─Źno natjerala vlada", isti─Źe HDZ.

Dodaje se kako je to pove─çanje od više od 20 posto veliki udarac na standard gra?ana, njime su pove─çani troškovi poslovanja hrvatskoga gospodarstva, a HEP je postao dodatno nekonkurentan za tr┼żišnu utakmicu.

Iako se to pove─çanje pravdalo potrebom za investicijama u elektroenergetski sektor, na ┼żalost, smo svjedoci da se u HEP- u nije dogodila ni jedna va┼żnija investicija, a kako izgleda niti ne─çe u skorije vrijeme, stoji u HDZ-ovu priop─çenju.

HDZ napominje da se, nakon što ─çe spomenuta odluka vlade smanjiti prihod HEP-u za više od stotinu milijuna kuna, postavlja pitanje koja je stvarna namjera vlade kada je rije─Ź o budu─çnosti HEP-a, te isti─Źe kako ─Źinjenice da nema investicija, da se nije provelo restrukturiranje te stalno politi─Źko kadroviranje vodi HEP u propast.

Odluka vlade ne samo što slabi i destabilizira HEP, ve─ç i ugro┼żava stabilnost elektroenergetskoga sustava Republike Hrvatske s obzirom na to da se gubitkom kupaca HEP-u oduzimaju prihodi, a time i sposobnost financiranja, odr┼żavanja i investicija, smatraju u HDZ-u,

Zato je šokantna indolencija kojom se vlada odnosi prema ovome doga?aju, a dobiva se i dojam da ni premijera niti ministre ova tema ne zanima, te

se još jednom, na ┼żalost, potvr?uje kolika je razina neznanja, nesposobnosti i neodgovornosti prisutna danas u vrhu vlasti.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Őitum, proŔelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaŔelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuŔiliÜna profesorica, Ŕlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojiÜnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora ZagrebaŔkog holdinga Ŕinila se kao idealna osoba za tu politiŔku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priŔa o svom ×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, Ŕija je Ŕlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du×nosti.

  • Intervju: Mirna Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan viÜe od 6 milijuna puta!