mjesto za top banner

12. TRAVNJA 2012. 22:24h

HČSP: Prošetat ćemo se Zagrebom turistički, a Vladu ćemo tužiti

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon što je Vlada zabranila skup ekstremne desnice na Trgu bana Jelačića, iz HČSP-a javljaju kako njihovi gosti ipak dolaze u Zagreb. No, skupa neće biti, već će se gosti po Zagrebu provoditi turistički, a kao dio te turističke ture nezaobilazan je Markov trg.

Također, tvrde kako će podnijeti tužbe Međunarodnom sudu ljudskih prava protiv Vlade i svih medija koji su ih nazivali nacističkim, a njihovi gosti će o ovoj zabrani izvjestiti europske institucije. Napominju kako su sve stranke registrirane u zemljama Europske Unije, a jedna od njih ima 47 zastupnika u mađarskom parlamentu i Europskom parlamentu.

Obrušili su se i na Danijela Srba:
"U kakvom jadnom i demokratski nezrelom društvu živimo, potvrđuje i izostanak reakcija koje bi se protivile zabranama naših skupova, ali ne možemo ne spomenuti jednu podršku zabrani skupova od strane Daniela Srba. Prema izvorima iz njegove kampanje, Srb je takvu Konferenciju planirao održati s Jobbikom i još nekima uoči proteklih parlamentarnih izbora, ali je glatko odbijen, jer se nije povjerovalo u njegovu masonsko-rotarijansku iskrenost, pa je sada ljut na HČSP," stoji u priopćenju Josipa Miljaka, predsjednika HČSP-a.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!