mjesto za top banner

14. TRAVNJA 2012. 12:40h

HČSP: Neka se Vlada ispriča ili neka podnese ostavku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dan nakon što im je Vlada zabranila prosvjed predstavnici HČSP-a i njihovi gosti iz Mađarske, Bugarske, Francuske i Belgije održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su svi odreda optužili Vladu za protuustavnu i protuzakonsku zabranu njihovog okupljanja.

Požalili su se na kompletni politički establišment i najveći dio medija što su ih predstavili kao naciste i fašiste, a oni tvrde da su samo nacionalisti.

O zabrani okupljanja po svemu sudeći bit će riječi u Vijeću Europe i u Europskom parlamentu ali i u parlamentima Mađarske i Bugarske. Tako je Jobbikov zastupnik u mađarskom parlamentu Gyorgygyula Zagyva rekao da će osobno prosvjedovati protiv skandaloznog postupanja hrvatske vlade prema njemu i njegovim kolegama, a da će o zabrani raspravu provesti i njihovi zastupnici u Europskom parlamentu.

Svi su redom rekli da nemaju nikakve pretenzije prema hrvatskom teritoriju i da je Vlada grubo prekršila svoja ustavna načela te da će zbog toga tražiti zadovoljštinu na sudu, a novac koji će dobe kao odštetu donirat će selu Laslovu.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, očekuje da se vlada Zorana Milanovića svima ispriča ili da podnese ostavku. Najavili su da će se u posljepodnevnim satima turistički prošetati Zagrebom.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!