mjesto za top banner

13. RUJNA 2012. 08:36h

HAK: Zbog jake bure prekinut promet za vozila I. skupine na Krčkom mostu

Krčki most

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 Zbog bure na Krčkom mostu zabrannjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina), a na Jadranskoj magistrali ( D8) od Bakra do Senja dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom( I. i II. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Preporuča se rizičnim kategorijama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni sa metalnim sanducima) da koriste obilazni smjer preko D3 Delnice - Kikovica zbog udara vjetra.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta D3 u Čakovcu (južna obilaznica), a vozi se obilazno kroz grad.

Opreznije treba voziti u većem dijelu zemlje po mokrim i skliskim kolnicima, mogući su i odroni posebice na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8).

Danas od 8 sati do 16. rujna u 7 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta D503 na dionici Kakma-Jankolovica, zbog održavanja 59. svjetskog natjecanja orača. Obilazak na relaciji Biograd n/m-Benkovac: Pakoštane-Vrana-Benkovac, i obrnuto.

Od 7 do 14 sati bit će privremeno zatvorena državna cesta D525 Pleternica-Stari Slatnik-Slobodnica-A3 na cestovno željezničkom prijelazu u Slobodnici. Obilazni pravac iz smjera Slavonskog Broda za Požegu i Novu Gradišku je: Sjeverna vezna cesta-nadvožnjak Čaplja-Brodsko Vinogorje-Gromačnik-Bartolovci, i obrnuto.

Od 9,30 do 10 sati zbog miniranja na gradilištu tunela „Transformatorska stanica Srđ“ (D8), promet će biti prekinut u trajanju od 2 do 5 minuta.

U Zagrebu, zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije, promet teče dvosmjerno (na dijelu kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko). U vrijeme pojačanog prometa moguće su poteškoće.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti plove redovito. U prekidu je katamaranska linija Novalja- Rijeka.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!