mjesto za top banner

12. SIJENJA 2013. 09:31h

HAK: Vjetar i skliski kolnici usporavaju promet

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (D8) od Senja do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Autocesta A1 je otvorena za sve skupine vozila. Na dionici izme?u vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog olujnih udara vjetra.

Zbog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb preporuča se rizičnim skupinama vozila: motocikli, autobusi na kat, vozila kamp-prikolicama, hladnjače i furgoni sa metalnim sanducima da izme?u čvorova Kikovica i Delnice voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3), upozoravaju nadalje iu HAK-a.

Usporeno se vozi zbog urušavanja potpornog zida i suženog kolnika na državnoj cesti D3 izme?u naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most).

Za teretna vozila zatvorena je D2 Podravska magistrala na dionici Našice-Osijek.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!