mjesto za top banner

25. PROSINCA 2013. 20:22h

HAK: Teškoće u trajektnom prometu

Trajekt

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrana prometa na važnijim državnim cestama bit će u četvrtak, a Dan sv. Stjepana od 14 do 23 sata. Na autocestama i državnoj cesti D1 nema zabrana.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: D42 u mjestu Poljanak, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC Dabar-Štirovača i ŽC Selište-Prijeboj.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok.

U trajektnom prometu u prekidu su sljedeće trajektne linije linije:

Splitsko okružje - brzobrodska linija 9603 Split - Bol (Brač) - Jelsa (Hvar); brzobrodska linija 9608 Split - Hvar – Korčula; trajektna linija 638 Makarska - Sumartin (Brač) i linija 9604 Split - Hvar - Vela Luka – Ubli.

U Riječkom okružju - linija 310 Lošinj - Unije – Susak.

Zbog nepovoljnih vremenski uvjeta u prekidu je trajektna linija Lopar- Valbiska.

Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

 

 

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!