mjesto za top banner

17. RUJNA 2013. 08:12h

HAK: Oprezno voziti po mokrim i skliskim cestama

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Treba voziti oprezno po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Lici i Gorskom kotaru, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u dijelu središnje Hrvatske, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla povremeno smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb ima je od čvora Oštrovica do tunela Tuhobića.

Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja kao i duž Jadranske magistrale (D8).

Večeras, od 22 do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će prekinut promet u oba smjera. Vozit će se obilazno: smjer Zagreb–Dubrovnik: čvor Šestanovac (A1)-Dubci-Makarska, a za smjer Dubrovnik–Zagreb: čvor Ravča-Kljenak-Gornje Igrane-Makarska.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, večeras od 21 do 5 sati za sav promet bit će zatvorena dionica Krapina-Trakošćan, u oba smjera, zbog radova. Obilazak je državnom cestom D1.

Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunele Grič i Brezik u smjeru Zagreba te tunele Plasinu i Sveti Rok u smjeru Splita, u zonama radova vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) izme?u čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom.

Na riječkoj obilaznici zatvoreni su vozni i zaustavni traci na čvoru Rujevica u smjeru Rupe, vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajekti i katmarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem redu plovidbe do 30. rujna, s prvim polaskom iz Ploča u 5 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21 sat.

 

(Hina) 
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!