mjesto za top banner

19. KOLOVOZA 2015. 12:57h

Grkinja Maria Anargyrou-Nikolić nova direktoricica Coca-Cola Hrvatske

Maria Anargyrou-Nikolić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Coca-Cola HBC Hrvatska objavila je danas kako je Maria Anargyrou-Nikolić od 1. kolovoza na mjestu glavne direktorice te tvrtke. Na tome će mjestu biti zadužena za nadzor nad poslovanjem u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.      

-Zahvaljujući dragocjenomu stručnom usavršavanju u različitim gospodarskim granama, našoj će tvrtki doprinijeti bogatim iskustvom, predanošću i vještinama rukovo?enja, a dolazi s mjesta direktorice Odjela za komercijalne poslove u Coca-Coli HBC Srbija i Crna Gora na kojemu je bila od 2013. Prije dolaska u Coca-Colu HBC Srbija i Crna Gora 2010. radila je na mjestu direktorice marketinga za područje Grčke i Balkana u tvrtki Nestle Ice Cream. U svojoj je karijeri osim toga radila ne vodećim radnim mjestima u području marketinga u nekoliko grčkih i me?unarodnih tvrtka- izvjestili su iz Coca-Cola Hrvatske.

Maria Anargyrou-Nikolić ro?ena je u Grčkoj. Za njezina je mandata Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora ostvarila rast bruto prihoda  i rast u svim kategorijama proizvoda te učvrstila vodeće mjesto na tim tržištima.

Dobitnica je nagrade „Poslovna žena godine“ koju joj je 2013. dodijelio Klub ekonomskih novinara Srbije za inovativnost u marketingu. Društveno je angažirana te predana provedbi projekata iz područja društvene odgovornosti.

Osvrćući se na preuzimanje nove dužnosti, Maria Anargyrou-Nikolić istaknula je: „Iznimno mi je drago što sam dobila prigodu biti na mjestu glavne direktorice Coca-Cole HBC Hrvatska. Hrvatska je razvijeno tržište, zahtjevno i s mnoštvom izazova, no sigurna sam da ćemo svojom neprekidnom predanošću održivomu razvoju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe. Kao jedan od vodećih poslodavaca nastavit ćemo njegovati radno okruženje otvoreno svima, bez obzira na različitosti te postavljati i podizati standarde u području društveno odgovornoga i održivoga poslovanja i doprinositi društveno-gospodarskomu razvoju kao važan dionik hrvatskoga gospodarstva i društva.“

Maria Anargyrou-Nikolić diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Piraeus u Grčkoj te završila MBA (opći poslijediplomski studij menadžmenta) na Atenskom laboratoriju poslovne administracije.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!