mjesto za top banner

27. SRPNJA 2015. 12:00h

GREDELJ Počele isporuke lokomotiva za Obalu Bjelokosti i Izrael

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i National Railway Equipment Company (NRE) započele isporuku lokomotiva za Obalu Bjelokosti i Izrael. 
 
Gredelj i NRE su za tvrtku SITARAIL, Obala Bjelokosti započele isporuku prve od sveukupno 4 dizelske lokomotive serije GT26CU, koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Obalu Bjelokosti i time stvorile dobar temelj za nastavak isporuke novih lokomotiva, te otvaranje novih tržišta na afričkom kontinentu, izvijestili su u ponedjeljak iz Gredelja.
 
Tako?er, Gredelj i NRE su za Izraelske državne željeznice započele isporuku dvije od sveukupno šest dizelskih lokomotiva serije GT26CW koje su danas iz proizvodnih pogona Gredelj krenule prema Izraelu. Lokomotive su namijenjene za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama.
 
"Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NRE) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. Obala Bjelokosti i Izrael su evo sljedeće destinacije na koje ćemo zajedno s američkim partnerom isporučiti dizelske lokomotive i nadamo se i priželjkujemo i nova tržišta. Sveukupno 78 lokomotiva, od kojih 36 lokomotiva od otvaranja stečajnog postupka, su izradili naši stručnjaci u našem pogonu što smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje", izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
 
 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!