mjesto za top banner

3. SVIBNJA 2012. 17:55h

Grčić: Nedovoljno koristimo financiranje iz EU fondova

Branko Grčić, član središnjeg savjeta SDP-a

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Još uvijek nedovoljno koristimo mogućnosti financiranja iz fondova Europske unije. Samo za primjer, podaci govore da smo posljednji do sada IPA-program iskoristili tek na razini oko 40 posto, a isplaćena je samo polovica tog novca. Tijekom godine dana do ulaska u Europsku uniju htjeli bismo napraviti veliki iskorak, upravo u segmentu pripreme projekata – istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić prilikom posjeta Varaždinskoj županiji.

– Upravo u segmentu pripreme projekata Varaždinska županija napravila je veliki iskorak u odnosu na druge županije. Mnogi su takvi projekti već u provedbi, u to sam se i osobno uvjerio, a znatan broj mogao bi uskoro postati dio prioriteta europskih strukturnih fondova. Model Varaždinske županije trebale bi slijediti i druge županije u Hrvatskoj. Na Vladi je da stvori nove okvire da se gospodarstvo konačno pokrene, da privatni sektor dobije novu priliku. Nedostaje nam ono na što teško možemo utjecati, a to je malo optimizma u okruženju Europske unije – istaknuo je Grčić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!