mjesto za top banner

1. KOLOVOZA 2012. 09:34h

Granični prijelaz Trnovec:Pronađena marihuana i hašiš kod Irca i Amerikanca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na granični prijelaz Trnovec jučer u 11.30 sati kao ulazni putnici doputovali su biciklisti: 21-godišnjak, državljanin Sjedinjenih američkih država i 18-godišnjak, državljanin Irske. Tijekom granične kontrole u prtljazi kod američkog državljanina pronađena su 2 PVC smotuljka ispunjena marihuanom težine 0,75 grama i hašiš težine 0,45 grama. Prije pregleda irski državljanin dragovoljno je predao 2 PVC smotuljka ispunjena marihuanom težine 0,45 grama i hašiš težine 0,30 grama. Obojica su kažnjeni novčanim kaznama.

U Čakovcu je jučer u vremenu od 14.30 do 15.30 sati nepoznati provalnik nasilno otvorio prozor na suvozačevim vratima na automobilu u vlasništvu 59-godišnjakinje iz Dragoslavca. Kroz nastali otvor otvorio je suvozačeva vrata, a zatim je iz unutrašnjosti automobila ukrao jedno prijenosno računalo i jedan mobitel. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

U polju Okoljec nedaleko grada Preloga, u vremenu od 25. do 31. srpnja nepoznati provalnik provalio je u skladište doma planinarskog društva iz Preloga. Iz skladišta je ukrao jednu motornu kosilicu i 10 metalnih stolica. Nakon toga provalio je u prostorije doma gdje je iz unutrašnjosti ukrao jedno plinsko kuhalo sa plinskom bocom, te više komada tanjura i pribora za jelo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća.

Od 14. do 30. srpnja u Turčišću je nepoznati provalnik provalio u obiteljsku kuću 39-godišnjaka iz Čakovca. Nasilno je otvorio garažna vrata obiteljske kuće te je iz unutrašnjosti ukrao set ključeva i dio kompresorskog seta. Nakon toga provalio je u kamp-kućicu koja se nalazila u dvorištu, ali iz unutrašnjosti nije
ništa ukrao. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tešku krađu počinili 13-godišnjak i 10-godišnjak iz Piškorovca. Protiv počinitelja podnijeti će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu.

U noći sa ponedjeljka na utorak u Štefancu je nepoznati kradljivac iz otključanog štaglja ukrao 40 komada tovljenih pataka težine oko 3 kg, u vlasništvu 42-godišnjaka iz Štefanca. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!