mjesto za top banner

6. TRAVNJA 2012. 11:36h

Gradski dužnosnici čestitkama građanima čestitali Uskrs

Grad Karlovac

Foto

Hrvatska
0

Tekst

“Gospodin slavno uskrsnu! Aleluja, aleluja! Na ljudsku sreću beskrajnu. Aleluja, aleluja!” U proljetno vrijeme kada se priroda budi iz zimskog sna, probudimo se i otvorima svoja srca kako bismo primili svjetlo uskrslog Isusa. Svjetlo uskrslog Isusa neka vam donese radost, mir i nadu – uskršnja je poruka predsjednice Gradskog vijeća Nade Murganić i gradonačelnika Damira Jelića upućena svim građanima Karlovca.

 Da barem grad "uskrsne"

 Čestitka je tiskana u 22.000 primjeraka, a Karlovčanima su je u njihovim poštanskim sandučićima ostavili djelatnici karlovačke gradske tvrtke Inkasator.

 – Ukupan trošak izravnog čestitanja stoji 15.125 kuna – objašnjava stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Andreja Barberić. Nije prvi put da gradska uprava ovako čestita Karlovčanima blagdane. Mnogima je dvojbeno treba li gradonačelnik čestitati bilo koji vjerski blagdan baš svim građanima, ne samo vjernicima. Politologinji i nezavisnoj političarki Jasni Plevnik sporan je i način čestitanja.

 – Gradonačelnik je mogao čestitati Uskrs preko medija u vlasništvu Grada, Karlovačkog tjednika i Radio Karlovca. Ovako zloupotrebljava Inkasator i nabija troškove za čestitku koju je mogao odaslati mnogo jeftinije. Gradski proračun nije namijenjen Jelićevoj promociji. Isus uči skromnosti – upozorava Jasna Plevnik.

 Smatra da je Karlovac mrtav grad i da bi najljepša čestitka građanima bila kada bi ‘'uskrsnuo'’.

 – Da se otvorio pogon, vidjeli bismo da se grad budi. Jelić je već sedam godina visoko u lokalnoj politici, a što je napravio?! Nije oduvijek kriza na koju se često poziva kao opravdanje. Došao je u fazu gdje ne može građanima ništa ponuditi, osim ovakvih formalnosti. Ali on nije izabran samo da ispunjava proceduru – kaže Plevnik.

 Bez gradonačelnika

 Nastavlja da je Jelić najviše opsjednut time hoće li dobiti izbore i kakav će status imati u HDZ-u.

 – Ako imamo u Karlovcu jednog i pol novinara, kako tvrdi, onda slobodno možemo reći da nemamo gradonačelnika – poručuje.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!