mjesto za top banner

9. KOLOVOZA 2010. 09:14h

Gradonačelnik Kutine jedini kazao i dokazao da zna govoriti engleski

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Premijerkin "I was in Hungary day after yesterday" potaknuo nas je da ispitamo znanje engleskog ili drugih stranih jezika lokalnih čelnika.

Od ispitanih gradonačelnika, jedino je Davor Žmegač, gradonačelnik Kutine, kazao da odlično poznaje engleski, i to dokazao.

– Kutina is an industrial city, located 70 kilometers from Croatia's capital, Zagreb – kratko je Žmegač na engleskom predstavio svoj grad. Petrinjski gradonačelnik Željko Nenadić kazao je da je završio drugi stupanj engleskog jezika, a služi se i njemačkim.

– Ne želim da me itko ispituje. Ja sam profesor, ne vi – rekao je. Služe se engleskim i Milan Bakšić, gradonačelnik Gline, te Tomislav Paunović, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, no priznaju da ga ipak slabo govore.

– Znam čitati, ali pisanje mi ide slabo – kaže Bakšić. Paunović se služi i njemačkim, no za oboje ipak treba prevoditelja. Županica Marina Lovrić Merzel preko glasnogovornice je odgovorila pismenim putem:

– Županica Marina Lovrić Merzel služi se engleskim i njemačkim jezikom u osobne svrhe. U službene svrhe županica koristi isključivo usluge profesionalnih prevoditelja – stoji u odgovoru. Do Dinka Pintarića i Antuna Vidakovića nismo uspjeli doći.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!