mjesto za top banner

21. KOLOVOZA 2015. 14:56h

GOSTOVANJE U SJEVERNOJ KOREJI Klinci Segeste dobro su i sigurno

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Svi mali nogometaši i članovi pratnje nogometnog kluba Segesta iz Siska, koji se nalaze na turniru šest nacija u Sjevernoj Koreji, dobro su i sigurno, potvr?eno je u petak iz Uprave kluba, koja je sa sudionicima turnira u stalnom kontaktu.

"Dobro smo se informirali i organizirali za taj put. Naravno, konzultirali smo se i s Ministarstvom vanjskih poslova, koje nas je upozorilo na složenu situaciju, ali smo odlučili ipak otići na taj turnir. Dvojica malih nogometaša iz kategorije starijih pionira nisu otišla na turnir, jer njihovi roditelji nisu dali suglasnost. Budući da su domaćini poduzeli sve mjere sigurnosti, a tradicionalni turnir organizira savez dviju Koreja, ne očekujemo nikakve probleme. Nažalost, upravo je danas naša momčad izgubila od Južne Koreje i to je jedina loša vijest", rekao je dopredsjednik kluba Branimir Pupić Jovanović.

Uz Segestu, na turniru u Pyongyangu sudjeluju ekipe iz Brazila, Uzbekistana, Kine, te Sjeverne i Južne Koreje. Povratak malih Siščana predvi?en je za srijedu, 26. kolovoza.

Napetosti izme?u Sjeverne i Južne Koreje porasle su u četvrtak, kada je Sjeverna Koreja ispalila nekoliko granata na teritorij Južne, koja je odgovorila s 29 svojih topničkih granata.

Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un naredio je punu borbenu pripravnost svojoj vojsci, a njegova Vlada uputila je ultimatum Seulu i zatražila da prekine s emitiranjem propagande s velikih zvučnika na granici ili se suoči s vojnom odmazdom, ali analitičari smatraju da su izgledi za izbijanje rata vrlo mali.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!