mjesto za top banner

22. SIJENJA 2012. 13:56h

GONG: Glasanje teče mirno, bez incidenata, prijavljene manje nepravilnosti

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Do 11.30 na biračkim mjestima diljem Hrvatske nije zabilježen nijedan ozbiljan incident. Glasanje se odvija mirno u demokratskoj atmosferi, izvjestila je Jelena Berković iz GONG-a.

Prijavljene su tek manje nepravilnosti poput neadekvatnog izbornog mjesta, propuštanja glasača bez identifikacijskih isprava i slušanja radio programa na kojem se vodila debata o Europskoj uniji i nakon direktnog upozorenja birača.

Što se tiče poslijednje primjedbe iako referendumska šutnja nije propisana Obavezna uputa Državnog izbornog povjerenstva zabranjuje kampanju u krugu 50 metara od biračkog mjesta.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!