mjesto za top banner

20. SRPNJA 2012. 15:56h

Glasnogovornici otkaz zbog krivotvorene diplome

Ranko Ostojić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj dobila je izvanredni otkaz zbog sumnje u krivotvorenje diplome, izvijestila je danas novinare ona sama.

Rješenje o izvanrednom otkazu potpisao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a sumnja se da je krivotvorila diplomu zagrebačkoga Filozofskog fakulteta.

"S današnjim danom na moje veliko iznenađenje prestaje moj rad u MUP-u jer mi je uručeno rješenje o otkazu zbog sumnji u neoriginalnost moje diplome. Do takvih saznanja došlo se nakon što sam sama zatražila vlastitu sigurnosnu provjeru zbog kandidature na jedno radno mjesto", rekla je sad već bivša glasnogovornica splitske policije. Dodala je da joj slijedi borba za dokazivanje nevinosti, to jest da nije krivotvorila diplomu.

"U uspjeh te borbe uopće ne sumnjam", rekla je Marina Kraljević-Gudelj i zahvalila novinarima na sedmogodišnjoj suradnji.

Mediji pišu da se navodno krivotvorenje otkrilo tijekom sigurnosne provjere za ured Vijeća za nacionalnu sigurnost u koji je Kraljević-Gudelj trebala prijeći. Navodno je na zagrebačkom fakultetu pod brojem diplome Marine Kraljević-Gudelj upisana druga osoba.

Prema medijskim izvješćima, Kraljević Gudelj nitko nije zvao na razgovor i nije imala mogućnosti obrane te je otkaz dobila bez najave i saznanja da se protiv nje vodi bilo kakav postupak.

Marina Kraljević-Gudelj studirala je na zagrebačkome Filozofskom fakultetu, a diplomirala je 1996. godine i stekla zvanje profesorice engleskog jezika i književnosti i etnologije. Radila je u prosvjeti, a 2005. je nakon kraćeg zadržavanja u tadašnjoj Protuobavještajnoj agenciji došla na mjesto glasnogovornice splitsko-dalmatinske Policijske uprave.


(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!