mjesto za top banner

OPROŠTAJ OD ZECA

7. PROSINCA 2007. 15:01h

FOTO:Šikić,Jelavić i Petrač na Zečevićevom pogrebu

Tekst

U mrtvačnici je zajedno s obitelji Zečević bila i Ivana Šikić, a na ispraćaj su došli i Nikica Jelavić i Novica Petrač.

Stotinjak članova obitelji i prijatelja, ispratilo je Davora Zečevića, ubijenog prije pet dana hicem u glavu u Remetskom Kamenjaku.

Iako je bilo najavljivano da će sprovod Davora Zečevića Zeca biti održan u Podgorici, održan je na zagrebačkom Mirogoju, uz desetke novinara i fotografa koji su cijelu ceremoniju pretvorili u mali medijski spektakl.

Za razliku od mnogobrojnih medija, pogreb je nadziralo samo nekoliko policajca u civilu koji su sve snimali videokamerama, tako da jako policijsko osiguranje, koje je najavljeno od Policijske uprave zagrebačke, iz nepoznatih razloga izostalo.

U mrtvačnici kraj odra, zajedno s obitelji Zečević, stajala je i Ivana Šikić, djevojka pokojnog Zečevića, novinarka HRT-a. Obitelji su sućut izrazili odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, Nikica Jelavić i Novica Petrač koji je među prvima došao na pogreb, a posljednje pozdrave došli su dati i 'dečki s Knežije' Đorđe Vuletić i Velibor Momčilović.

Nataša Zečević održala govor umjesto svećenika

Nakon tradicionalne pogrebne pjesme 'Fala', sestra pokojnika, Nataša Zečević, je umjesto svećenika kroz suze održala govor u čast svome bratu.

- Hvala ti braco moj na životu ispunjenom ljubavlju koji si mi dao - kazala je Zečević u svome govoru, nakon kojeg je pjevač otpjevao pjesmu Olivera Dragojevića ''Bez tebe''

Jelavić posjetio grob Zlatka Bagarića

Poslije pjesme, procesija je s lijesom krenula prema ukopnom mjestu Davora Zečevića, gdje su se prijatelji i rodbina posljednji put oprostili od pokojnik obasipajući laticama njegov lijes.

Nakon ispraćaja Zečevića, Nikica jelavić je posjetio i grob svog prijatelja Zlatka Bagarića, koji je ubijen u pucnjavi 1998. godine. Prema nekim navodima Jelavić je nakon Bagarićeve smrti preuzeo njegovu poziciju.

 Ispraćaj Davora Zečevića na Mirogoju pogledajte u FOTOGALERIJI.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!