mjesto za top banner

6. SVIBNJA 2012. 19:53h

FOTO: SOS Dječje selo Hrvatska u Lekeniku proslavilo 20 godina postojanja

Foto

SOS Dječje selo ...
0

Tekst

SOS Dječje selo Hrvatska proslavilo je danas u SOS Dječjem selu Lekenik dvadeset godina postojanja. Na proslavi su se okupila sva djeca koja su trenutno smještena u SOS Dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima te SOS Zajednicama mladih u Zagrebu , Velikoj Gorici i Osijeku, ali i oni koji su već izašli iz SOS sustava skrbi. Mnoštvo kreativnih radionica koje su vodili velika imena hrvatske glazbe, glume, plesa, likovne umjetnosti i sporta, poput Gorana Grgića, Mile Kekina i Zokija iz Hladnog piva, Zorislava Srebrića i Blanka Vlašić, privuklo je nekoliko stotina građana u Lekenik, gdje su se pridružili rođendanskom veselju djece iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

„Udruga SOS Dječje selo Hrvatska utemeljena je 25. veljače 1992. godine od grupe ljudi dobre volje, koji su prepoznali važnost koncepta SOS Dječjih sela kao jako dobar oblik skrbi o djeci bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja.", poručila je okupljenima Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Povodom ovog dvadesetog rođendana, SOS Dječje selo Hrvatska posjetio je i Helmut Kutin, predsjednik SOS Kinderdorf Internationala, koji je davne 1993. godine bio na otvaranju prvog Sela u Hrvatskoj. Ovom prilikom nagradio je SOS mame simboličnim zlatnim prstenjem, u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji rad. Rođendansko slavlje svojim je dolaskom uveličala i gospođa Josipović, koja se i sama okušala u kreativnim radionicama pokazavši svoje umijeće i kreativnost.

"Priča o dvadeset godina SOS Dječjeg sela Hrvatska, koje slavimo ove godine, priča je o djeci, priča o odrastanju i priča o želji da svijet bude bolje mjesto.", izjavila je predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska Mariza Katavić.

U bogatom cjelodnevnom programu koji je održan u čast svim SOS mamama, SOS djeci i SOS obiteljima, svi okupljeni imali su prilike okušati se u raznim radionicama, kao što su dramska, glazbena rock, glazbena violina, likovna, plesna, radovi na svili, medijacija, arheologija, zabavna škola nogometa i druge. SOS dječja sela tijekom godine održavaju niz sličnih radionica za djecu u njihovoj skrbi.

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Svako dijete zavrjeđuje ljubav, pažnju i prihvaćanje, a već dvadesetu godinu SOS Dječje selo Hrvatska to im uspješno i pruža.

Veliku humanitarnu kampanju za SOS Dječje selo Hrvatska mogu podržati svi pozivom na broj 060 9003 (cijena poziva 5 kn + PDV).

Vie pogledajte u fotogaleriji SOS Dječje selo Hrvatska proslavilo 20. rođendan

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!