mjesto za top banner

KRIJUMČARENJE HEROINA

9. KOLOVOZA 2007. 21:04h

FOTO: Petorica narkobosova saslušana i pritvorena

Tekst

Jednom od privedenih je prilikom ispitivanja pozlilo pa su intervenirali liječnici Hitne.

Međunarodni krijumčari droge, njih petorica, poslijepodne su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu gdje im je nakon saslušavanja određen 24-satni pritvor.

Pred istražnom sutkinjom Jadrankom Mandušić šutnjom su se branili Samir Etemović (34), Domagoj Rogić (37), Igor Štajcar (34) i Igor Dupalo (33). Jedini od petorice uhićenih narkobosova koji je iznosio svoju obranu bio je Admir Halimanović (22). Saslušavanja su počela oko 17.30 sati i potrajala oko dva sata, a u međuvremenu jednom od privedenih je pozlilo pa je istražna sutkinja pohvala Hitnu medicinsku pomoć.

- Ne znam kome je od njih bilo slabo, jer imam saslušavanja cijelo popodne. Osim petorice dovedena je još jedna skupina i nekoliko pojedinaca u Istražni centar Županijskog suda. Pozvala sam Hitnu i liječnici su pružili medicinsku pomoć toj osobi. Intervencija nije imala utjecaja na saslušanja - rekla je sutkinja Mandušić.

U naredna 24 sata u Županijski sud u Zagrebu trebao bi stići zahtjev za pokretanjem istrage i prijedlog o određivanju pritvora.

Podsjećamo, danas prije podne su na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije obznanjeni rezultati velike operacije koja je trajala nekoliko mjeseci i izvedena je u suradnji sa službenicima austrijske policije, a cilj joj je bio suzbijanje trgovine drogom koja je namijenjena zapadnoeuropskom tržištu. Rezultat akcije, uz pronalazak više od četiri kilograma kokaina, bilo je i uhićenje preprodavača.

Heroin je preko Etemovića stizao iz Bosne i Hercegovine

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su se radi krijumčarenja heroina udružili Igor Dupalo i Igor Štajcar, obojica sa sisačkog područja, Samir Etemović, državljanin Bosne i Hercegovine te Domagoj Rogić sa zadarskog područja.

Etemović je nabavljao drogu u Bosni i Hercegovini i krijumčario ju na zadarsko područje. Tu je heroin preuzimao Rogić i dopremao ga u Zagreb gdje ga je sakrio u ranije iznajmljenim stanovima.

Dupalo i Štajcar, prema saznanjima policije, pronalazili su kupce za heroin, a ilegalno tržište nije im bila samo Hrvatska, nego i zapadnoeuropske države.

U policijskoj operaciji suzbijanja trgovine heroinom sudjelovali su djelatnici: Odjela kriminaliteta droga i Odjela posebnih kriminalističkih poslova Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova. 

Snimke s privođenja u sud pogledajte u FOTOGALERIJI.

Opširnije s konferencije za novinare u Ravnateljstvu policije pročitajte OVDJE.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!