mjesto za top banner

22. LIPNJA 2012. 13:04h

FOTO: Održan sedmi susret Jadranskih igara u Malom Lošinju

Foto

Sedmi susret Jad ...
0

Tekst

Sedmi susret ovogodišnjih Jadranskih igara održan je sinoć u pitoresknoj uvali Sv. Martin na Malom Lošinju. Visokih 37 stupnjeva u zraku dodatno je užarilo kako teren, tako i igrače, a vruća je atmosfera tinjala sve do sitnih noćnih sati. Dodatnu draž završetku službenog dijela igara pružio je i vatromet koji je obasjao zvjezdano nebo nad otokom.

- Odlično, super, sve 5! Sve pohvale organizaciji! – glasio je kratki komentar Gordana Antoninića, kapetana pobjedničke ekipe „Jazavci“ iz Malog Lošinja.

Napete borbe, šest „nabrijanih“ ekipa i odlična podrška iz publike bili su tako idealan povod proslavi najduljeg dana u godini, a nakon pet održanih tradicionalnih igara najviše razloga za slavlje imala je ekipa „Jazavci“ iz Malog Lošinja.

Jadranskim igrama se pridružio i kapelan malološinjske župe, don Krešimir Dajčman:

- Jadranske igre odlična su prilika za povezivanje duhovnog i svjetovnog. Otkrit ću vam jednu tajnu, pobjedi moje ekipe vjerojatno je „kumovao“ i blagoslov prije samog početka igara. Nisam, doduše, pri ruci imao svetu vodicu, ali dobro je poslužila i ona morska, otkrio nam je veseli, mladi kapelan.

S obzirom na visoke temperature kakve i priliče početku ljeta, svim su sudionicima pravo osvježenje pružile upravo igre odigrane u moru, leteći vatrpolo,mošarka i utrka bačvi, u kojoj sudjeluju isključivo pripadnice nježnijeg spola.

Na užareni teren prvi su stigli oni najmlađi, a među napetom borbom mališana najviše je spretnosti i brzine iskazala ekipa „Mrkve“ iz Malog Lošinja. Mali su pobjednici svojim kućama otišli sa slatkim Lino paketima, a svi su sudionici dobili i počasne diplome kao i utješne nagrade generalnog sponzora Podravke.

Nakon kratke revitalizacije na Malom Lošinju, Jadranske igre vraćaju se na istarski poluotok. Idući se susret tako zakazuje za utorak, 26. lipnja u Fažani. 

Vie pogledajte u fotogaleriji Sedmi susret Jadranskih igara u Malom Lošinju

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!