mjesto za top banner

27. LIPNJA 2010. 13:17h

Fondovi su prošli tjedan uglavnom poslovali u crvenom

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vrijednost indeksa Crobexa u prošlom je tjednu pala 0,31 posto, dok je Crobex10 ojačao 0,45 posto. Fondovi su prošli tjedan  uglavnom poslovali u crvenom.

Tri su dobitnika među dioničkim fondovima bili KD Victoria (+3,62 posto), AC Global Dynamic Emerging Markets (+1,15 posto) i PBZ I-Stock (+1,07 posto), dok su tri dionička fonda s minusima bili Aureus US Equity (-4,71 posto), Aureus Equity (-2,84 posto) i Capital Two (-2,39 posto).

U skupini uravnoteženih fondova prva tri mjesta na tjednoj ljestvici su zauzeli KD Balanced (+1,72 posto), AC Global Balanced Emerging Markets (+1,21 posto) i HPB Dynamic (+0,70 posto). U minusu jod 1,17 posto završio je Aureus Balanced, a ZB global imao je pad vrijednosti 0,81 posto.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!