mjesto za top banner

26. TRAVNJA 2012. 21:14h

Fond ZOEU: Holy je znala sve!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Samo osam dana nakon što je imenovana za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sanja Kalambura sutra će na sjednici Vlade biti razriješena te dužnosti. Razlog je da se protiv nje vodi postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti, ali i to što joj je na zagrebačkom Općinskom sudu izdana lažna potvrda, greškom službenice. Branila ju je i ministrica Holy koja je izjavila kako je odbačaj optužnice protiv Kalambure u tijeku.

>> Kalamburina potvrda je izdana greškom službenice

Ponukani njenim izjavama djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poslali su priopćenje u kojem tvrde kako je Sanja Kalambura, kao i djelatnici Fonda, čak mjesec dana prije raspisivanja natječaja znala da će biti imenovana na mjesto direktorice, a bez ikakvog javnog natječaja njen je brat dobio posao konzulanta prema nalogu ministrice Mirele Holy.

- Gđa. Kalambura je dugogodišnja suradnica i prijateljica ministrice Holy, koja je znala od prvog dana stupanja na dužnost, da je protiv iste podnesena optužnica. Dokaz tome je i izmjena uobičajenog teksta natječaja za imenovanje direktora Fonda s dodatno unesenim prednostima koje ima pojedini kandidat, kao i izmjena rečenice koja definira uvjerenje nadležnog suda o kaznenom postupku- piše u priopćenju djelatnika Fonda koji tvrde da je takve izmjene teksta natječaja donio Upravni odbor Fonda kojeg je Holy imenovala bez da su se te promjene uvele u Statut.

Napominju i kako je Holy naložila svom pomoćniku, Davoru Škrlecu, da nađe način da angažira Dejana Kalamburu, brata Sanje Kalambure, na poslove konzultanta za otpad, a to je učinjeno bez ikakvog javnog natječaja.

- Gospodin Škrlec je "potiho", prije dva mjeseca uredio da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sklopi s gospodinom Dejanom Kalamburom ugovor, za obavljanje konzultantskih poslova, bez ikakvog javnog natječaja.

Dodaju i kako imenovani ne obavlja poslove konzultanta za Fond koji ga plaća, niti poslove za koje je angažiran  u prostorijama fonda, već u prostorijama  Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Napominju i kako Dejan Kalambura nema kvalifikacije za posao koji obavlja jer je po zvanju diplomirani ekonomist, a na ovo mjesto je stigao nakon što mu je propao biznis u vlastitom obrtu koji se bavio promidžbom.

Djelatnici Fonda ogorčeni su na ovakav nastup ministrice Holy i njenog pomoćnika te ističu kako će istina pomoći u "rasvjetljavanju kriminalnih radnji ministrice Holy i njenog pomoćnika Škrleca".

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!