mjesto za top banner

ODLUKA SJEDNICE FONDA

10. VELJAE 2009. 12:38h

Fond branitelja odobrio 10 255 stipendija

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Za ovu školsku godinu odobreno je više od deset tisuća stipendija hrvatskim braniteljima i djeci poginulih, zatočenih ili nestalih.

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobrio je za ovu školsku godinu 10.255 stipendija hrvatskim braniteljima i djeci poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, priopćeno je danas iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Odluka o odabiru kandidata za dodjelu stipendija donešena je na sjednici Fonda održanoj pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Za učenike 400, za studente 1 000 kuna

Donesena je Odluka o odabiru kandidata za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI-a iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za akademsku, odnosno školsku godinu 2008/2009.

Odlučeno je da mjesečni iznos stipendije tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 400 kuna, za studente tisuću kuna, a naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija odobrene su u iznosu od sedam tisuća kuna, navodi se u priopćenju.

Ukupno je odobreno 10.255 stipendija, a rezultati natječaja bit će objavljeni 12. veljače u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!