mjesto za top banner

26. TRAVNJA 2012. 17:05h

Foley u posjetu Osijeku: SAD je spreman na partnerstvo

Osijek

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Američki veleposlanik James Foley, posjetio je Osječko-baranjsku županiju gdje su su mu domaćini bili župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Veleposlanik je istaknuo da Sjedinjene Države imaju kontakt s Osijekom, no samo kroz kulturnu i obrazovnu suradnju, dok politički odnosi nisu razvijeni. Ipak ima razloga za optimizam.

"Vidim oko sebe razloge i osjećam nadu da se ovaj kraj i grad okreću prema budućnosti. Onoliko koliko je spreman okrenuti se budućnosti, američka Vlada i SAD će biti spremne na partnerstvo", rekao je Foley.

Župan Vladimir Šišljagić kaže da su veleposlanika upoznali s mogućnostima za strana ulaganja...

"Svjesni smo prepreka koje postoje i u okviru zakonodavstva i na lokalnoj razini i zbog centralizacije u državi. Upoznali smo ga Regionalnom razvojnom agencijom te radom na predpristupnim fondovima Europske unije i strukturnim fondovima koji slijede", istaknuo je Šišljagić. (Mediaservis)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!