mjesto za top banner

5. TRAVNJA 2012. 09:16h

Facebook: Ceglia nije sudjelovao u osmišljavanju Facebooka!

Mark Zuckerberg

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Sudski spor u kojem njujorški biznismen Paul Ceglia traži pola vlasništva nad društvenom mrežom Facebookom osnivača Marka Zuckerberga dobio je nastavak.

Sudac je odlučio kako se Ceglia, koji tvrdi da je 2003. Zuckerbergu dao 1000 dolara za pokretanje Facebooka te potpisao s njim ugovor, u ovoj fazi suđenja neće moći sučeliti s osnivačem popularne društvene mreže. Također, sudac nije odobrio pretragu Zuckerbergovih računala iz 2003. godine.

Iz Facebooka tvrde kako je ugovor lažan i traže odbacivanje tužbe.

Ceglijini odvjetnici zatražili su da stručnjaci u iduća dva mjeseca ispitaju vjerodostojnost spomenutog ugovora, što je sudac odobrio, a bit će im omogućeno i ispitivanje Facebookovih pravnika vezano za vlasništvo kompanije.

Facebookovi odvjetnici pak tvrde da Ceglia nije sudjelovao u osmišljavanju Facebooka već da je sa Zuckerbergom potpisao ugovor o razvoju softvera za mapiranje ulica. 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!