mjesto za top banner

24. STUDENOG 2011. 10:03h

Euro ojačao na dolar, europske burze bilježe rast

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Europske burze zabilježile su jutros rast, prvi put u posljednjih šest dana, a rast je zabilježio i euro u odnosu na dolar, piše Bloomberg. Europske burze zabilježile su pozitivno otvaranje uoči objave podataka o povjerenju u njemačko gospodarstvo.

Istovremeno, burze u Aziji bilježe pad, izazvan prije svega još uvijek nesigurnom budućnošću japanskog gospodarstva.

Pravi pokazatelj kako će tržište reagirati bit će ipak nakon objave podataka o ekonomskom povjerenju u Njemačkoj, a nakon što je jučer propala prodaja njemačkih desetogodišnjih obveznica vrijednih 6 milijardi eura, analitičari predviđaju blagi pad povjerenja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!