mjesto za top banner

24. TRAVNJA 2012. 08:37h

EU: Hrvatska je na pravom putu, ali imamo zamjerki

Foto

Hrvatska
0

Tekst

ZAGREB/BRUXELLES - Hrvatska je, što se tiče priprema za članstvo u Europskoj uniji, na pravom putu, piše u prvom izvještaju Europske komisije o pretpristupnom monitoringu koje će danas biti službeno objavljeno...

Izravnih kritika u ocjeni nema, ali ima zamjerki i savjeta što bi trebalo poboljštati do jesenskog cjelovitog izvještaja. U poglavlju o pravosuđu konstatira se napredak, apostrofira početak procesa za ratne zločine u selu Grubori, ali i tvrdi kako pitanje nekažnjivosti za ratne zločine ostaje veliki izazov. Europsku komisiju brinu i članstva državnih dužnosnika u nadzornim odborima javnih tvrtki, dok se u poglavlju o tržišnom natjecanju navodi kako za 3. maj i Brodotrogir Vlada treba žurno naći novo rješenje, no nigdje ne piše o kakvom planu B za ta dva brodogradilišta radi. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!