mjesto za top banner

PETI NAJBOGATIJI RUS

19. SIJENJA 2007. 14:44h

čermak prodao restoran Labirint ruskom milijarderu

Tekst

Ruski milijarder Viktor Vekselberg kupio je od vlasnika Tifona Hrvoja čermaka poznati dubrovački restoran Labirint.

Vekselberg od Labirinta namjerava napraviti najekskluzivniji restoran na jugu Hrvatske i pri tome nema namjeru štedjeti. Ruski poslovni čovjek se tako?er obvezao zadržati sve zaposlene u restoranu, piše Business.hr.

Na Forbesovoj listi najbogatijih zauzima 44. mjesto

Hrvatska javnost je ruskog tajkuna Vekselberga upoznala prije nekoliko godina kada je ispred Dubrovnika za pet milijuna eura kupio vilu Lovre Matačića. Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu u 2006. godini ruski naftni tajkun zauzima respektabilno 44. mjesto, dok je na ljestvici najbogatijih Rusa čak peti.

T.K.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!