mjesto za top banner

29. LIPNJA 2012. 13:55h

Ericsson Nikola Tesla ugovorio novu mobilnu mrežu za Ruski Rostelkom

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Rostelekom, vodeći ruski pružatelj telekomunikacijskih usluga odabrao je kompaniju Ericsson Nikola Tesla za proširenje djelatnosti na nove pokretne mreže najsuvremenije tehnologije te za dobavljača mreže za isporuku različitih sadržaja korisnicima.

S takvom novom pokretnom mrežom Rostelekom postaje konvergentni operator koji pokriva najveće
područje s najvećim brojem korisnika u Rusiji. Time će ovaj operator ostvariti jedinstvenu tržišnu poziciju s obzirom da će svojim korisnicima pružiti cijelu paletu konvergentnih usluga na području informacija i telekomunikacija u pokretnim i nepokretnim mrežama diljem Ruske Federacije.


Nova Rostelekomova mreža, koja se temelji na Ericssonovoj opremi, obuhvatit će više od 60% od ukupno 143 milijuna stanovnika Rusije uključujući i najveće ruske gradove  - Moskvu, Sankt Peterburg, Novosibirsk, Ekaterinburg i druge.
Ericsson Nikola Tesla će, kao sastavni dio Ericssonove grupe, za potrebe nove Rostelekomove mreže isporučiti opremu za 2G i 3G generacije mobilnih mreža uključujući višestandardne radio bazne stanice tipa RBS 6000, mreže namijenjene komutaciji kanala i paketa kao i arhitekturu za novu generaciju paketske jezgrene mreže (Evolved Packet Core) i sustave za podršku u radu (OSS).

Kako bi i dalje jačao svoje jedinstveno mjesto na tržištu, Rostelekom je započeo implementaciju rješenja koja se temelje na Ericssonovoj mreži za isporuku medijskog sadržaja (MDN). Pritom će Ericsson Nikola Tesla isporučiti opremu čija je osnova najnovija generacija platformi za programsku podršku i opremu namijenjenu isporuci sadržaja kako u pokretnim, tako i u nepokretnim mrežama.


 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!