mjesto za top banner

26. KOLOVOZA 2015. 14:22h

EPP Najbolji mladi poljoprivrednik Hrvatske je Ivan Veselić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj je ekološki proizvo?ač Ivan Veselić iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko-moslavačke županije, pa će on predstavljati Hrvatsku na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika u EU, koji po treći put organizira Europska pučka stranka (EPP).

Ambasadorica tog projekta Europske pučke stranke za Hrvatsku, organizatorica natječaja i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir priopćila je u srijedu da je na imanju "Moslavačka priča" proglasila najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

Veselić je ro?en 1992. godine, završio je sisačku srednju tehničku školu, a trenutno je student poljoprivrede na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Nakon diplome planira upisati specijalistički studij - smjer održiva i ekološka poljoprivreda. Položio je i tečaj za ekološkog poljoprivrednika u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi.

Obitelj Veselić ima registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) koje djeluje od 2003., a osnovna je djelatnost ekološka poljoprivredna proizvodnja voća i povrća. OPG Veselić svoje ekološke proizvode plasira u prodavaonice domaćih proizvoda, pretežito smještene na području Zagreba.

Veselićev projekt bio je najbolji od 55 projekata koliko ih je stiglo na natječaj.

"Cilj natječaja je promicanje mladih poljoprivrednika i dobrih primjera njihovih djelatnosti koje su inovativne, održive i tržišno orijentirane", kazala je Petir koja će za deset najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika koji su se prijavili na natječaj omogućiti putovanje u Bruxelles na završnu svečanost, gdje će tako?er sudjelovati na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!