mjesto za top banner

8. KOLOVOZA 2012. 23:50h

DUZS: Gori na zadarskom i šibenskom području

Ivanjski krijesovi

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Požar otvorenog prostora na području Stankovaca, u Zadarskoj županiji ugašen je večeras u 18,50 sati, a u gašenju su sudjelovali DVD-i Stankovci, Pirovac, Tisno, Vodice i Zaton te JVP Šibenik i Vodice, dok su ga iz zraka gasila četiri Air Tractora, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Izgorjelo je oko 4 hektara niskog raslinja.

Požar na području Unešić-Sedramić, u Šibensko-kninskoj županiji lokaliziran je u 19,30 sati, a izgorjelo je 8 hektara hrastove šume i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali JVP Drniš te DVD-i Drniš i Ružić kao i tri kanadera. U tijeku je sanacija požarišta.

U tijeku je gašenje požara na području Malačke (Radošić) u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U gašenju sudjeluju DVD-i Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin, Klis, Trogir, Zagora, Dugopolje i Slatine, JVP Split, sezonski vatrogasci i Državna intervencijska postrojba Split. Požar su iz zraka gasila i tri kanadera koja su napustila požarište. Opožareno je oko 45 hektara trave i niskog raslinja.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je u 18,45 dojavu o požaru otvorenog prostora na području Donji Kašić – Suhovare, u Zadarskoj županiji. Gori nisko raslinje na minski sumnjivom području. Na požarište su upućena dva kanadera i jedan Air Tractor. Gašenje je u tijeku. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!