mjesto za top banner

7. KOLOVOZA 2012. 13:20h

Dukat pristupio UN-ovoj inicijativi Global Compact

Upravna zgrada Dukata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Poput mnogih drugih svjetskih kompanija i Dukat je pristupio Global Compactu, inicijativi UN-a koja potiče društveno odgovorno poslovanje.

Inicijativa se temelji na deset osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije, a povezuje poslovni sektor s agencijama UN-a, vladama i civilnim organizacijama.

"Pristupanjem ovoj inicijativi Dukat je još jednom potvrdio da prati svjetske trendove razvoja odgovornosti. Ujednom nastavljamo sa strategijom razvoja korporativne održivosti koja podrazumijeva provedbu brojnih sponzorsko - donacijskih aktivnosti važnih za lokalnu zajednicu", poručila je Dukatova direktorica odnosa s javnošću Elena Wolsperger Dolezil.

Inicijativa UN Global Compact pokrenuta je 2000. godine i danas je najveća takva inicijativa koja okuplja preko 8000 korporativnih dionika iz preko 135 zemalja diljem svijeta. Global Compact predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te osim kompanija okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a, stoji u priopćenju iz Dukata.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!