mjesto za top banner

6. VELJAE 2012. 12:33h

Dugorešani `otjerali` T7 Vis: Ponosni smo na ministricu Holy!

Mirela Holy rođena je 1971. fodine u Zagrebu. Diplomirana etnologiju i književnost na Filozofskom fakultetu. Doktorica je humanističkih znanosti. Od 2000.-2005. radi u Ministarstvu zaštite okoliša kao voditeljica odnosa s javnošću, a potom kao šefica kabineta. Članica Izvršnog odbora SDP-a i tajnica Programskog savjeta te voditeljica Eko-foruma.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Projekt vezan za opasan otpad u središtu grada ljudi okupljeni oko građanske inicijative Gidre uspjeli su otjerati iz Duga Rese. Zaključak je to koji se nameće nakon izjave ministrice zaštite okoliša Mirele Holy kako će tvrtki T7 VIS biti trajno oduzeta dozvola za gospodarenje opasnim otpadom.

–Zadovoljni smo ovom ministričinom izjavom, pa čak i ponosni na nju. Ipak nećemo biti posve zadovoljni dok ne dobijemo i službenu potvrdu, te dok sve što smo tržili na bude i provedeno. Krajnji cilj kojem idemo je da se u Dugoj Resi nikad više ne zbrinjava i skladišti opasni otpad, te ćemo sa tom željom kontinuirano vršiti pritisak na sve nadležne – rekla je Blaženka Petrak, tajnica Gidre.

Predsjednica Lada Vrana izjavu iz ministarstva je ocijenila kao ogromnu pobjedu građanske inicijative, ali i podstrek da se radi dalje. Da su Dugorešani iznimno zainteresirani za sve što Gidra provodi pokazali su i mladi koji su se konkrento uključili u njene akcije.

Tako su započeli projekt pod nazivom Kampanja za čistiji zrak i rijeku Mrežnicu za čije je provođenje sredstva osigurala Europska unija u okviru programa Mladi na djelu Agencije za mobilnost.

–Cilj nam je podignuti svijest naših sugrađana o potrebi zaštite zdravlja, prirode i okoliša. Uz javne promocije ovog projekta postavit će se i štand u Dugoj Resi, organizirati projekcije filmova u gradskom parku, iscrtati neke zidove u ekološkim porukama, a po prvi puta organizirat ćemo i proslavu Dana planete Zemlje uz koncert lokalnih sastava i gostiju – rekle su na predstavljanju projekta Maja Višal, Tihana Kovče i Mateja Bišćan. Na predstavljanju su bili i Lucija Biličić, Martina Krstić i Domagoj Polović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!