mjesto za top banner

11. SIJENJA 2011. 13:30h

Dug od 20.000 kuna pretvorio u 40.000 kuna pa ga utjerivao

Aleksandar Kristijan Golubović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U Zadru je jučer uhićen 27-godišnjak kojeg se sumnjiči da je u proteklih mjesec dana verbalno i fizički napadao svog 50-godišnjeg dužnika, također iz Zadra. Od njega je, kako navodi policija, tražio da mu vrati dug koji je vjerovnik samovoljno uvećao na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

- Nakon što je dužnik maltretiranje prijavio policiji, jučer oko 11 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Zadru našao se sa 27-godišnjakom i predao mu dio duga. Primopredaju novca nadzirali su policajci koji su nakon toga krenuli u akciju. Tada se 27-godišnjak pokušao oduprijeti i pobjeći, ali je nakon kraće potjere svladan i uhićen. Protiv  27-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravne naplate i sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti - istakli su iz PU zadarske.

Iz policije neslužbeno doznajemo da je 27-godišnjak samovoljno udvostručio dugovanje za neplaćene radove sa 20.000 na 40.000 kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!