mjesto za top banner

1. KOLOVOZA 2013. 16:22h

Dubrovnik nezadovoljan ukidanjem zrakoplovne veze s Frankfurtom

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Najavljeno ukidanje zimske zrakoplovne veze Croatia Airlinesa izme?u Dubrovnika i Frankfurta izazvalo je negativne reakcije u Dubrovniku, osobito me?u gradskim i ┼żupanijskim ─Źelnicima te turisti─Źkim djelatnicima koji dr┼że da je rije─Ź o nastavku prometne izoliranosti Dubrovnika.

Gradona─Źelnik Dubrovnika Andro Vlahuši─ç rekao je kako ima razumijevanja za probleme s kojima se susre─çe hrvatska zrakoplovna tvrtka, ali ne mo┼że imati razumijevanje za cijene karata do Zagreba koje su, kako je rekao, "sko─Źile u nebo".

"Let u Barcelonu, Frankfurt ili Rim znatno je jeftiniji nego povratna karta Dubrovnik-Zagreb. Danas Dubrov─Źani mogu otputovati tri dana u Rim, London ili Barcelonu, a to je jeftinije nego kad ujutro otputujete u Zagreb i nave─Źer se vratite, i to ne mo┼żemo prihvatiti", istaknuo je Andro Vlahuši─ç.

A ako Croatia Airlines ostane pri zadnjoj odluci, mi ─çemo s dubrova─Źkom Zra─Źnom lukom nastojati prona─çi nova rješenja budu─çi da dajemo golema financijska sredstva za Croatia Airlines.

Dubrova─Źko-neretvanski ┼żupan Nikola Dobroslavi─ç smatra da je ta odluka - budu─çi da je hrvatski jug u prometnoj izolaciji - neprihvatljiva, osobito kad se zna da je veza Dubrovnika s najva┼żnijim europskim ─Źvorištem- Frankfurtom nu┼żna.

Direktor dubrova─Źke Zra─Źne luke Roko Toli─ç smatra da je odluka donesena u trenutku kad je zimski red letova ve─ç najavljen, što nije korektno. Dodao je kako su letovi prema europskim odredištima zimi, iako nije veliki promet, iznimno va┼żni za stanovnike Dubrova─Źko-neretvanske ┼żupanije.

U Croatia Airlinesu isti─Źu da su njihovi zrakoplovi povezivali Dubrovnik i Frankfurt tri puta na tjedan. U tom je razdoblju prosje─Źna popunjenost putni─Źkih kabina bila 13 postotnih bodova slabija u odnosu prema zimskom prosjeku, a na svim letovima imali su izravni financijski gubitak.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Őitum, proŔelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaŔelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuŔiliÜna profesorica, Ŕlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojiÜnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora ZagrebaŔkog holdinga Ŕinila se kao idealna osoba za tu politiŔku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priŔa o svom ×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, Ŕija je Ŕlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du×nosti.

  • Intervju: Mirna Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan viÜe od 6 milijuna puta!