mjesto za top banner

28. LIPNJA 2012. 14:10h

Dubrovački SDP-ovci ministru prometa: Želimo pelješki most!

Pelješki most

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Prometna izoliranost Dubrovačko-neretvanske županije bila je tema sjednice Županijskog odbora SDP-a na kojoj je sudjelovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Kako je priopćeno, na sjednici je zaključeno kako je nacionalno pitanje povezivanja teritorija Republike Hrvatske pelješki most te se od hrvatske vlade traži vremenski okvir za izgradnju mosta koji će biti vezan uz porast BDP-a od pet posto dvije godine uzastopce.

Uspostava trajektne veze između Komarne i Brijesta može biti privremeno rješenje do izgradnje pelješkoga mosta i kao najučinkovitije i najjeftinije rješenje jer je velik dio posla za tu vezu već odrađen.

Županijski odbor SDP-a traži i nastavak izgradnje autoceste do Dubrovnika po prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije.

"Tražimo nova rješenja koja nismo probali umjesto odgovornosti onih koji su nas doveli u ovakvu situaciju, a sada bi nam komplicirali životne uvjete i dalje", stoji u priopćenju Županijskog odbora SDP-a. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!